Агресията е присъща на човешката природа. Както  тревожността, тя се

...
Агресията е присъща на човешката природа. Както  тревожността, тя се
Коментари Харесай

Психиатър: Искането за камери в детските градини издава безпомощност

Агресията е присъща на човешката природа. Както  тревогата, тя се натрупва, би трябвало да има канали за отпушването й. На Балканите тя е по-битова, по-разпасана, по-кръчмарска. 

Това разяснява психиатърът проф. Георги Ончев от Александровска болница по Българска национална телевизия. В общества на политическа уместност, на лицемерна благопристойност, експанзията избива. В развитите общества е по-често антисоциалното личностово разстройство, което не е болест в клиничния смисъл на думата, изясни лекарят. 

Той разяснява и предлагането на американския президент Доналд Тръмп да се въоръжат учителите като мярка против стрелбата в американските учебни заведения. В него се съдържа нещо рационално и практично. Издава познаване на този вид набези - по предписание такива нападатели са страхливци. Но това опонира на професоналния етнос на учителя, сподели проф. Ончев.

Най-много експанзия у нас има в центровете за Спешна помощ, да въоръжим лекарите и санитарите, те да не си правят работата а да вървят с пушки, опонира на специалността, изясни проф. Ончев. Да знаеш, че си следен, значи, че не си свободен. Това сковава, лишава от спонтанност, добави психиатърът. 

Искането за видеонаблюдение в детските градини у нас издава социална хистерия и беззащитност, безапелационен бе той. И напомни един лозунг на хипитата: Това, че имаш параноя, не значи, че не те наблюдават. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР